onsdag 4. mars 2015

Danang og Hoi An

Videre fra Ho Chi Minh City tok vi flyet til "storbyen" Danang, her booket vi tre dager da vi skulle forlenge visumet vårt. Etter å ha pratet med diverse reisebyrå fant vi ut at prisen var uhyre dyr - de skulle ha omtrent 400$ per person for å få forlenget visumet til 1 mnd. Vi tok kontakt med et visumkontor i Ho Chi Minh som bekreftet at det hadde blitt endringer i reglene fra 01.01.15 - det var ikke like enkelt og billig som det en gang var. De skulle ha 300$ per person (altså 4600kr for begge) - dette var altfor dyrt og vi bestemte oss for å dra videre til Laos når vårt visumfrie 15 dagers opphold gikk ut - 4.mars. Dermed gikk vi da glipp av så mye vi ville gjøre i Vietnam, vi får satse på å komme tilbake en annen gang :)

Videre fant vi ut at storbyen Danang var tidenes kjedeligste by (ifølge Natalie), Aril kommer alltid med noen små..positive ting. De hadde iallefall en strand! 


Men etter kl 22 var absolutt ALT stengt. Ikke et menneske å se, ingen restaurant eller matbutikk åpent. Siden vi allerede hadde booket og betalt hotell for de tre dagene, leide vi oss en scooter for å se "Lady Budda" - Danangs stolthet :)



Like etter vi stoppet her, brant Natalie seg på scooter-potta. Aril: "HAHA! Saigon Kiss". Googlet det da vi kom på hotellet, det stemte - og det svei godt i solsteiken!

Danang
På vei opp til Lady Budda, Aril gikk i forveien for å sjekke om Natalie burde holde seg nede pga "kleskoden". 

Det gikk heldigvis greit!

Lady Budda
Etter oppholdet i Danang tok vi en 30minutters taxitur til Hoi An. Her var det så mye bedre enn Danang, og nå skjønte vi hvor alle turistene oppholdt seg :) Hoi An er kjent for sine mange fargerike lanterner, og Natalie planla helt fra begynnelsen av planleggingen av turen at vi MÅTTE på lanternefestivalen i Hoi An. Den feires en dag i måneden, når det er fullmåne. Da slås all elektrisitet av og byen lyses opp av kun lanterner og levende lys. 
Denne måneden landet dagen på 5.mars, vi måtte forlate Vietnam 4.mars. Veldig kjipt. 

Men Hoi An var fylt med lanterner hver kveld, og det var veldig koselig å gå i de mange koselige gatene og langs elva hvor mange sendte små holdere med levende lys i. 











Is :)
"Jeg vil ha to is!"  :p




Rett utenfor hotellet vårt hadde vi også en herlig strand - dette er kanskje siste strandbildene dere får se nå :(

Aril kjøpte seg ny hatt!




Her tar Natalie et snikbilde av en selger på stranda :)

Dro også innom en "barber shop". Aril gikk fra 40 til 15 år :)



Vi tok oss også en scootertur ut på bygda, veldig fin tur :) Her så vi rismarker, vannbøfler og bønder, en helt annen side av det "travle" turistområdene. 










Videre tok vi flyet til Hanoi hvor vi ble i en natt før vi måtte dra til Laos :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar