fredag 6. februar 2015

Siem Reap og templene

Noe av det vi så mest frem til i Siem Reap var å se Angkor Wat og alle templene. Det kryr av templer i Siem Reap og alle tuktuk-sjåfører vil gledelig ta deg til alle! Vi nøyde oss med tre templer første dag, for å så å dra til Angkor Wat dagen etterpå. 

Vi fant oss en hyggelig tuktuk-sjåfør som fulgte oss hele dagen for usle 8 dollar. 

Tuktuk-tur på vei til templene

Første templet vi dro til var Bayon, spesielt kjent for de mange steinansiktene.
Her kjørte vi først igjennom Angkor Thom.

Inngangspartiet til Angkor Thom.


Bayon





















Dro også til Ta Phrom, hvor de spilte inn Tomb Raider-filmen.
"Only 1$, please sir, only 1$!"






Til slutt ville sjåføren vise oss en flott solnedgang ved et tempel vi ikke husker navnet på, det var ikke store "greia", stort sett crazy japanere med store kameraer og en helt ok solnedgang. Vi brukte vel mesteparten av tiden her på å kikke på ei middelaldrende dame som zoomet helt inn på sola og skjelvet for å prøve få nærbilde av den.. det gikk ikke så bra, men morsomt for oss som sto å så på :)


På vei hjem etter lang dag med mye tempelbesøk :)
Tuktuk-sjåføren vår med det vanskelige navnet ville gjerne kjøre oss til Angkor Wat også, så vi avtalte å møtes kl 05 neste morgen for å se soloppgangen. Tungt å stå opp kl 04.30 (vi er jo på ferie...), men kom oss avgårde. 

Vel fremme var det helt mørkt, ikke et gatelys å se. Det florerte av lommelykter fra telefoner, og vi forsto raskt at vi ikke var de eneste som ville få med oss soloppgangen :) 

Siden det fortsatt var mørkt og ikke antydning til soloppgang enda, fant vi oss en liten restaurant hvor vi fikk kjøpt noe frokost. Så begynte det å lysne opp, vi lurte på hvor tempelet egentlig var, men forsto raskt at vi satt rett foran det :) 


 Vi fikk også med oss at vi ikke var de eneste som hadde møtt opp!


Men vi er glad vi dro for å se soloppgangen, det var ganske fantastisk å se på :) 

Her var det også mange små selgere. 


Tempelet/området var ganske stort, men også mye av det samme overalt. 



Natalie måtte kle godt på seg, mens det var mer lettkledde damer i tempelet :)




Aril har alltid potetgull på lur.. Like etter dette bildet ble tatt fikk han en skikkelig leksjon i hvor skadelig og forferdelig det var at han ga apen et potetgullflak. Vi trodde aldri dama skulle bli ferdig med å prate/kjefte... :) Vi får huske å handle inn bananer neste gang :)



Mor og barn med noe som så ut som tyggis?! Det var ikke vi...




På vei hjem igjen stoppet vi utenfor et minnested for oftrene under Røde Khmer. Her lå det også flere små barn med vannhode, her kunne man donere penger så de kunne få råd til operasjon i Vietnam. 


Trist å se den lille kroppen med så altfor stort  hode. Vi donerte iallefall penger, og håper det blir operasjon snart :)

Vi var 8 dager i Siem Reap, fordi vi trivdes så godt der - og fordi vi var litt lei av å flytte på oss hele tiden ;) Her koste vi oss stort sett på Pub Street hver kveld, og møtte også et norskt par som vi hang med noen kvelder. Vi benyttet oss også av billig massasje..igjen, veldig godt å bare slappe av også.

Nå går turen videre til hovedstaden Phnom Penh!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar