søndag 22. februar 2015

Sihanoukville

Tiden i Sihanoukville gikk stort sett på å ligge på stranden, så det var ikke så mye nytt vi "opplevde" her. Vi planla å være her i fire-fem dager, og ble i åtte :) På bussen fra Phnom Penh møtte vi et hyggelig portugisisk par som endte med å booke inn på samme hotell som oss. Lite visste vi at de spilte i band, og plutselig hadde de fått fast spillejobb på restauranten på hotellet - veldig koselig med livemusikk hver kveld :) 


På dagtid gjorde vi stort sett dette: 



Siden det var relativt rolig trafikk i Sihanoukville, bestemte vi oss for å leie scooter. Veldig deilig å slippe å ta tuktuk/taxi overalt, og vi fikk oppleve Sihanoukville på egenhånd. Gikk veldig fint å kjøre scooter, før vi siste dagen ble stoppet av politiet som spurte om vi hadde førerkort, Aril viser frem førerkortet og de rister på hodet og sier vi må ha kambodsjansk førerkort. Så sier den ene politimannen at vi må betale 20$ per politimann (det var to) - eller bli tatt i arresten. Vi godtar å betale 20$ til den ene av de to, og får kjøre videre. Etter å ha kjørt 500m, blir vi stoppet igjen. Vi forklarer da at vi akkurat har betalt 20$, politimannen blir overassket over summen, vi har tydeligvis blitt lurt for litt mer enn vi hadde trengt :) Man lærer så lenge man lever ;) Sjekket opp reglene da vi kom til hotellet, og det viste seg faktisk at man må ha kambodsjansk førerkort (som man kan kjøpe) for å kjøre her. Dette sa så klart ikke scooter-utleieren noe om. 



Hotellet vårt lå omtrent på stranda, som vi leste var den fineste i Sihanoukville, "Serendipity Beach". Her tok vi (eller de?) skikkelig feil. Etter å kjørt på diverse strender, fant vi oss vår "egen" perle av en strand, Sokha Beach, som var så mye roligere, renere og finere enn Serendipity. Her slapp vi masete selgere ala "Massaa leidii?", "manikuu leidi?" og "vaksiin bekk mister"? Og godt var det, de ga seg virkelig ikke før vi sa ja. 

Otres Beach
Otres Beach


Sokha Beach <3










Som dere ser, så gjorde vi egentlig ikke stort annet enn å ligge på stranden i Sihanoukville. 
Og godt var det ;)


Jo! Vi var innom et stort marked, som vi bruker å gjøre (som Aril hater at vi gjør!). Vi kjørte feil ca 5 ganger før vi fant frem, og fikk virkelig prøvd oss i trafikken da det begynte å nærme seg rushtrafikk. Ikke har de særlig trafikkregler heller :)


Dagene ender som oftest med en mojito.. ;)




HO CHI MINH/VIETNAM neste :) 



1 kommentar:

  1. It was very nice to meet you guys!
    Hope to see you one day in Portugal.

    All the best,
    Nuno, and Catarina
    https://www.facebook.com/martiniblueband

    SvarSlett