onsdag 28. januar 2015

Krabi

Etter fine dager på Koh Samui tok vi oss videre til Krabi. Her hadde vi "base" i Krabi town, som er en halvtimes kjøretur unna den kanskje større og finere turistbyen Ao Nang. Prisene var mye dyrere i både Ao Nang og på turistøyene, så det var helt greit for oss å betale 75 kr natta og bo rett ved piren med tilgang til både båt og tuktuker. 


I løpet av første natta ble Natalie dårlig og fikk influensa, det satt en demper for alle utfluktene og aktivitetene vi hadde planlagt. Det ble derfor noen slappe dager hvor vi kun gikk ut for å spise, og rett til sengs igjen - vi hadde også godt av å slappe helt av noen dager. 

Ca 1 minutts gange utenfor hotellet var det også et nattmarked med all slags middagsretter til en 10kroning. 

Med mye tid inne fant vi ut diverse vi ville sjekke ut når Natalie ble bedre, en av tingene på lista var å fikse skreddersydd dress til Aril. Vi har lest at dette var best å få ordna i Bangkok, men med en skredder som hadde fått ganske høy rating i Ao Nang, tok vi sjangsen på det. 

BOSS Tailor (!) var trivelige med en gang, og hjalp oss uten å være pressende på noen måte. Aril trengte dress til bryllup, og Natalie mente det hadde vært fint med blå dress, Aril mente grå - også trengte  han jo svart også... vi endte til slutt med tre dresser, tre skjorter, vest og flere slips til den nette sum av 5000,-. 



Siden Aril måtte tilbake et par ganger for justering og sjekking av dressene, så brukte vi en del tid i Ao Nang.




Som andre plasser i Thailand, kryr også Ao Nang av stilpyntede transvestitter som prøver å lokke turister med på kabaret-show. Etter å ha lest god omtale om showet deres, vurderte vi å dra, men siden Natalie lå med feber, ble det dessverre ikke gjennomført. (For å ta dette bildet krevde "damene" tips, dette visste vi ikke før etter bildene ble tatt, og de godtok ikke småpenger.. makan!)

Etter noen dager i senga var Natalie noe bedre, og vi bestemte oss for å dra på "fjelltur"(!). Hadde vi visst det var så tungt hadde vi kanskje valgt en bedre dag hvor Natalie var helt frisk. Men vi tok iallefall turen til Tiger Cave Temple. Et tempel man måtte gå 1237 trappetrinn opp for å se. 
Her fantes det også fullt av ville apekatter. Her måtte alle turister passe godt på alt av sakene sine, frekke var de! En liten gutt på kanskje 4 år satt på bakken å skulle til å drikke colaen faren akkurat hadde kjøpt til han, da en ape snappet flaska rett ut av handa på han, skrudde av toppa og helte nedpå. Her ble det grining! :)


Denne apa hadde vært altfor masse sammen med turistene... men Aril delte gledelig.
Så begynte vi opptigningen.. noen av trappetrinnene var i knehøyde, skal si vi svettet godt.. som om det ikke var varmt nok fra før :)



Snart på toppen!
På toppen satt det en stor Buddha statue, men det var lite med tigre! ;) Det hadde visst vært mange der tidligere, men de har nok forsvunnet for lengst.



Natalie finner alltid en hund..

 

Nest siste dagen dro vi på en 5 island-tour. Siden vi ikke hadde fått gjort alt vi ville, og snart ble "kastet" ut av landet, var det greit å fått sett flere øyer på en og samme tur.





Her er stranden de spilte inn "the Beach" med Leonardo DiCaprio. Veldig folksomt :)




En øy vi ikke husker navnet på, her bodde det kun tre mennesker som kun hadde oppgave i å bevare stranden. Ingen hotell eller muligheter for overnatting. 

Snorkling under et av øy-besøkene.



En som snart skal ta skjegget... :D
Railay Beach



Siden vi kun  hadde lov å være 30 dager i Thailand (uten visum), gikk turen videre til Siem Reap, Kambodsja.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar